سیف بروکر
الگوی گوه در تحلیل تکنیکال + انواع الگوی کنج + الگوی وج (Wedge) در پرایس اکشن

الگوی گوه در تحلیل تکنیکال + انواع الگوی کنج + الگوی وج (Wedge) در پرایس اکشن

سیف بروکر
سیف بروکر
۱۴۰۳/۱۱/۱۸

تا به حال درباره الگوی گوه در تحلیل تکنیکال چیزی شنیده‌اید؟ این الگو یکی از مهم ترین الگوی کلاسیک در تحلیل تکنیکال است که نقاط برگشتی قیمت را بسیار دقیق مشخص میکند. اگر به دنبال یادگیری روش‌های شناسایی، نحوه استفاده در معاملات و ترکیب آن با روش‌های دیگر تحلیل هستید، این مطلب مناسب شماست. در ادامه مقاله شما را با جزئیات بیشتری درباره این الگو و کاربردهای آن آشنا می‌کنیم.

الگوی گوه در فارکس چیست؟

الگوی گوه (Wedge Pattern) در تحلیل تکنیکال یکی از الگوهای کلاسیک از نوع برگشتی میباشد؛ این الگو هم در روند صعودی و هم نزولی تشکیل می‌شود که معمولا نشان‌ دهنده توقف موقتی یا تغییر جهت روند قیمتی است. در الگوی گوه خطوط مقاومت و حمایت به صورت شیب دار به یکدیگر نزدیک می‌شوند و باعث ایجاد فشردگی میشود، معمولا در این زمان یک شکست در خلاف جهت شیب ایجاد میشود. الگوی گوه با نام های الگوی وج و الگوی کنج نیز شناخته میشود؛ از اصطلاح الگوی وج در پرایس اکشن کلاسیک بیشتر استفاده میشود.

برای مطالعه بیشتر درباره دیگر الگو های کلاسیک در تحلیل تکنیکال میتوانید به مقاله آن مراجعه کنید.

انواع الگوی گوه

انواع الگوی گوه یا کنج عبارتند از:

  1. الگوی گوه صعودی
  2. الگوی گوه نزولی
  3. الگوی گوه باز شونده

در ادامه هریک از الگوها را بطور کامل توضیح می دهیم:

الگوی گوه صعودی

الگوی گوه صعودی (Rising Wedge) یا همان الگوی کنج افزایشی زمانی که قیمت در یک کانال باریک رو به بالا حرکت می‌کند و شیب خط مقاومتی از خط حمایتی بیشتر باشد شکل می‌گیرد.

الگو کنج صعودی
الگو کنج صعودی در انتهای روند صعودی تشکیل میشود و معمولا باعث ایجاد روند نزولی قوی میشوند.

الگوی کنج صعودی در روند صعودی نشان دهنده ضعف در روند و احتمال بازگشت قیمت به سمت پایین بسیار زیاد است. بریک اوت این الگو زمانی اتفاق می افتد که کلوز یک کندل زیر خط مقاومت الگوی وج تشکیل شود.

الگوی گوه نزولی

الگوی گوه نزولی (Falling Wedge) یا الگوی کنج کاهشی در یک روند نزولی تشکیل میشود که قیمت در یک کانال باریک رو به پایین حرکت می‌کند و خط حمایتی با شیب بیشتری نسبت به خط مقاومتی همراه است.

الگو کنج نزولی
الگو کنج نزولی در انتهای روند نزولی تشکیل میشود و نشان میدهد فروشندگان توانایی ادامه روند را ندارند.

این الگو در پایان یک روند نزولی و آغاز یک حرکت صعودی تشکیل میشود. معامله‌ گران اغلب منتظر شکست خط مقاومتی هستند تا وارد معامله شوند.

الگو گوه باز شونده

الگوی گوه باز شونده (Expanding Wedge) یا همان کنج باز شونده که با نام الگوی وج باز شونده نیز شناخته میشود، زمانی شکل می‌گیرد که قیمت در یک الگوی واگرا با سقف‌ها و کف‌های رو به افزایش یا کاهش نوسان کند و خطوط روند حمایتی و مقاومتی به مرور از یکدیگر فاصله بگیرند. اگر الگوی کنج پهن شونده صعودی باشد، معمولا پس از شکست نزولی، کاهش قیمت را شاهد خواهیم بود و در صورت تشکیل گوه باز شونده نزولی، شکست صعودی می‌تواند نشانه قدرت گرفتن خریداران باشد.

کنج باز شونده
الگوی کنج باز شونده هم در روند صعودی و هم در روند نزولی تشکیل میشود.

بریک اوت این الگو زمانی تایید می‌شود که کندل قیمت در جهت شکست، خارج از محدوده گوه بسته شود.

نحوه شناسایی الگوی کنج

برای اینکه بتوانید الگوی کنج را در چارت قیمتی پیدا کنید ابتدا باید خطوط حمایت و مقاومتی را پیدا کنید که به در حال نزدیک شدن به یکدیگر باشند. الگوی کنج شامل کنج صعودی و کنج نزولی است. در کنج صعودی، قیمت به تدریج بالا می‌رود اما شیب خط مقاومتی بیشتر است، در حالی که در کنج نزولی، قیمت در کانالی رو به پایین حرکت می‌کند اما خط حمایتی شیب بیشتری دارد.

یکی دیگر از روش های شناسایی الگوی کنج، برخورد سوم (Third Test) است. معمولا بهترین نقطه برای بریک اوت کردن این کندل، زمانی است که قیمت برخورد سوم را با سطوح حمایت و مقاومت دارد.

نقاط ورود و خروج در معاملات الگوی گوه

نقطه ورود در گوه صعودی (Rising Wedge)، ورود به معامله فروش (موقعیت معاملاتی شورت) پس از شکست خط حمایتی اتفاق می افتد و در الگوی گوه ریزشی (Falling Wedge)، بهترین زمان برای ورود به معاملات خرید (موقعیت معاملاتی لانگ) پس از شکست خط مقاومتی است.

برای حد ضرر هم در الگوی گوه ریزشی میتوانید استاپ لاس را در آخرین کف تشکیل شده بزارید و در الگوی کنج افزایشی، استاپ لاس را آخرین سقف تشکیل شده قرار دهید.

معامله با الگوی ودج
برای معامله با الگوی ودج یکی از بهترین نقاط ورود در زمانی است که پولبک زده میشود.

برای حد سود در الگوی کنج میتوانید ارتفاع این الگو را اندازه بگیرید و به اندازه همین ارتفاع از نقطه بریک اوت، تارگت و تیک پرافیت خود را قرار دهید.

تفاوت الگوی گوه و مثلث

در الگوی گوه هر دو خط روند همگرا شیب‌دار هستند (هر دو صعودی یا هر دو نزولی)، درحالی‌که در الگوی مثلث ممکن است یکی از خطوط افقی باشد (مثلث صعودی یا نزولی) یا هر دو شیب‌دار اما در جهت‌های مخالف (مثلث متقارن). کنج معمولا نشانه‌ای از ضعف روند و احتمال بازگشت قیمت است، درحالی‌که مثلث بیشتر نشان‌دهنده یک دوره فشردگی قیمت پیش از ادامه یا تغییر روند است. همچنین، کنج معمولاً در بازه‌های طولانی‌تری نسبت به پرچم یا مثلث شکل می‌گیرد. بطور کلی گوه الگوی برگشت روند و الگو مثلث ادامه دهنده روند است.

تفاوت الگوی پرچم و کنج

الگوی پرچم یک الگوی ادامه دهنده است که پس از یک حرکت شارپ، به شکل کانال شکل می‌گیرد و نشان‌دهنده توقف کوتاه قیمت قبل از ادامه روند اصلی است. اما الگوی کنج با همگرایی دو خط روند تشکیل می‌شود و بسته به نوع آن (صعودی یا نزولی) می‌تواند نشانه‌ای از ادامه یا بازگشت روند باشد. تفاوت اصلی این دو الگو در ساختار و زمان تشکیل آن‌ها است؛ الگوی کلاسیک پرچم معمولا سریع‌تر تشکیل شده و اصلاحی کوتاه دارد، درحالیکه کنج به دلیل فشردگی قیمت، نشانه‌ای از ضعف روند و احتمال تغییر آن است.

خلاصه مقاله الگو گوه در فارکس

الگوی گوه (Wedge) یا کنج در تحلیل تکنیکال به شناسایی روندهای ادامه‌ دار یا بازگشتی قیمت کمک می‌کند. این الگو که شامل انواع صعودی و نزولی است، معمولا در زمان اصلاح یا توقف بازار ظاهر می‌شود. در این مقاله به بررسی انواع الگوی گوه، روش‌های شناسایی، نقاط ورود و خروج معاملات، ترکیب آن با روش‌های تحلیلی دیگر و چالش‌های مربوط پرداخته شده است. هدف ارائه اطلاعاتی است که معامله‌ گران بتوانند تحلیل دقیق‌ تری انجام دهند و ریسک معاملات را کاهش دهند.

ثبت امتیاز مطلب

امتیاز خود به این مطلب را ثبت کنید

01234
25 / 5.0

دیدگاه کاربران

دیدگاه شما بعد از تایید در سایت نمایش داده خواهد شد



نظرات حاوی الفاظ رکیک، توهین، شماره تلفن و موبایل، آدرس ایمیل، عقاید سیاسی، نام بردن از مسئولین و امثالهم تایید نمیشود.

ارزیابی

هنوز کسی نظری ثبت نکرده!