سیف بروکر
	 الگوی فنجان و دسته (Cup and Handle) چیست؟ + الگوی فنجان برعکس

الگوی فنجان و دسته (Cup and Handle) چیست؟ + الگوی فنجان برعکس

سیف بروکر
سیف بروکر
۱۴۰۳/۱۰/۳۰

الگوی فنجان و دسته یکی از انواع الگو های کلاسیک است، این پترن یک الگوی کاربردی و موثر در تحلیل تکنیکال است که به شما کمک می‌کند تا نقاط ورود و خروج بهتری پیدا کنید. در این مقاله، با این الگو آشنا می‌شوید و یاد می‌گیرید چگونه آن را برای تحلیل روند بازار استفاده کنید. ادامه مقاله را بخوانید تا نکات ارزشمندی درباره الگوی فنجان و دسته یاد بگیرید.

الگوی فنجان و دسته چیست؟

الگوی کاپ یا فنجان و دسته (Cup and Handle) یک الگوی کلاسیک از نوع بازگشتی است؛ این الگو شامل دو بخش است، فنجان (Cup) که شکل منحنی یا U را دارد و نشان دهنده دوره‌ای از اصلاح یا تثبیت قیمت است و دسته (Handle)، که به صورت یک کانال نزولی یا حرکت محدود قیمت در بخش راست فنجان شکل می‌گیرد. عبور قیمت از سطح مقاومت دسته یا همان شکست (بریک اوت)، معمولا آغازگر یک حرکت صعودی قوی است.

الگوی فنجان و دسته معکوس

الگوی فنجان و دسته معکوس (Inverse Cup and Handle) همان الگوی فنجان و دسته است، اما در روند صعودی رخ میدهد. این الگو در انتهای روند صعودی به صورت یک سقف گرد ظاهر میشود و در دسته یک اصلاح کوچک میزند و سپس روند نزولی را ادامه میدهد.

الگوی فنجان و دسته برعکس
الگوی فنجان و دسته معکوس در انتهای روند صعودی ظاهر میشود.

این الگو همانند الگوی فنجان و دسته بعد از شکسته شدن دسته تایید آغاز روند جدید را میدهد.

برای مطالعه بیشتر درباره الگوهای کلاسیک فارکس کلیک کنید.

ساختار الگوی فنجان و دسته

الگوی فنجان و دسته از الگوهای کلاسیک مهم تحلیل تکنیکال است که در اینجا به اجزای آن شامل فنجان و دسته اشاره می‌کنیم. در ادامه توضیحات مربوط به این اجزا آورده شده است:

فنجان

فنجان (Cup) شکلی شبیه به U ایجاد می‌کند که نشان‌ دهنده دوره‌ای از اصلاح قیمت یا تثبیت است، عمق این بخش نباید بیش از حد زیاد باشد تا ساختار الگو اعتبار بیشتری داشته باشد. طول دوره شکل گیری فنجان بسته به شرایط بازار متفاوت است و معمولا در تایم فریم های بالاتر بهتر دیده می‌شود.

دسته

دسته (Handle) به صورت یک حرکت اصلاحی کوچک یا کانال نزولی در سمت راست فنجان ظاهر می‌شود. این بخش معمولا در نزدیکی سطح مقاومت تشکیل شده و اغلب آخرین فرصت خریداران برای ورود به بازار است. بریک اوت از بالای دسته معمولا با حجم معاملات بیشتری همراه است و می‌تواند سیگنال ورود باشد.

پیدا کردن الگوی فنجان و دسته در چارت

برای پیدا کردن الگوی فنجان و دسته در چارت، ابتدا باید به حرکت صعودی توجه کرد که پس از آن قیمت وارد یک اصلاح شده و شکل فنجان ایجاد می‌شود. این فنجان معمولا شبیه حرف U است و عمق آن بهتر است متوسط باشد. پس از تکمیل این بخش، قیمت وارد فاز دسته می‌شود که به صورت یک کانال ضعیف یا اصلاح کوتاه در سمت راست فنجان دیده می‌شود.

الگوی فنجان در پرایس اکشن
برای پیدا کردن الگو کاپ باید در نظر داشته باشید که قرار نیست ظاهر ایده آل داشته باشد و شباهت کمی هم اگر داشت باز الگوی فنجان و دسته است.

شکست از بالای دسته، اغلب با افزایش همراه است و می‌تواند نشان دهنده آغاز یک حرکت صعودی باشد. استفاده از خطوط حمایت، مقاومت و اندیکاتورهایی مثل میانگین متحرک در کنار این الگو می‌تواند تحلیل دقیق‌تری ارائه دهد.

الگوی فنجان و دسته در تایم فریم‌های مختلف

الگوی فنجان و دسته در تایم فریم‌های مختلف می‌تواند نشانه بازگشت یک روند باشد و بسته به تایم فریم تحلیل، شکل‌ گیری آن ممکن است از چند ساعت تا چند هفته طول بکشد. در تایم فریم‌های کوچک‌تر مثل 1H یا 4H، این الگو بیشتر برای معاملات کوتاه مدت مانند اسکالپینگ یا ترید روزانه استفاده می‌شود. در مقابل، تایم فریم های بزرگ‌تر مثل Daily یا Weekly، برای تحلیل و تصمیم گیری در معاملات بلندمدت مناسب هستند. بررسی دقیق رفتار قیمت در هر بازه و توجه به حجم معاملات در زمان می‌تواند به شناسایی فرصت‌های بهتر کمک کند.

نقاط ورود و خروج در معاملات الگوی فنجان و دسته

هر الگوی کلاسیک یک نقطه ورود، یک حد ضرر و یک حد سود از قبل تعیین شده باید داشته باشد. در الگوی کاپ و هندل یا همان فنجان و دسته نقطه ورود زمانی است که قیمت دسته را بریک اوت میکند، البته میتوانید صبر کنید و در پولبک وارد شوید. حد ضرر این الگو را میتوانید پشت الگوی فنجان یا دسته آن قرار دهید. حد سود الگوی فنجان نیز، به اندازه ارتفاع الگو در جهت شکست است.

خلاصه مقاله الگوی فنجان و دسته

الگوی فنجان و دسته یکی از الگوهای مهم در تحلیل تکنیکال است که برای پیش بینی ادامه روند صعودی قیمت‌ها استفاده می‌شود. این الگو شامل دو بخش فنجان و دسته است که به ترتیب نشان‌ دهنده دوره تثبیت قیمت و حرکت صعودی بعد از عبور از سطح مقاومت هستند. شناسایی صحیح این الگو در نمودارها و ترکیب آن با اندیکاتورهای مختلف می‌تواند به یافتن بهترین نقاط ورود و خروج کمک کند. این الگو در تایم فریم‌های مختلف توانایی ارائه سیگنال‌های منطقی تری برای تحلیل روند بازار دارد.

ثبت امتیاز مطلب

امتیاز خود به این مطلب را ثبت کنید

01234
05 / 0

دیدگاه کاربران

دیدگاه شما بعد از تایید در سایت نمایش داده خواهد شد