نویسنده:
در فارکس نمودار های مختلفی وجود دارد که هرکدام کاربردهای خاص خود را دارند و یکی از محبوب ترین آن ها نمودار خطی است. این چارت با ظاهر ساده و بدون شلوغی، مسیر کلی قیمت را به صورت ساده نمایش می دهد. در ادامه این مقاله با ساختار نمودار خطی، مدل های مختلف آن، نحوه رسم، کاربردها و مقایسه آن با نمودارهای شمعی و میله ای آشنا میشویم. در پایان هم با مرور مزایا، محدودیت ها و چند مثال واقعی، میتوان کاربرد این مدل را در تحلیل تکنیکل بهتر شناخت، با ما همراه باشید.
نمودار خطی یا لاین چارت (Line chart) در تحلیل تکنیکال نمایشی ساده از حرکت قیمت است که فقط بر اساس قیمت بسته شدن در هر بازه زمانی تشکیل میشود. با متصل شدن نقاط بسته شدن قیمت در بازههای زمانی مختلف، یک خط پیوسته ایجاد میشود که مسیر کلی بازار را نمایش میدهد. در بررسیهای کوتاه مدت کمتر از این نوع چارت استفاده میشود، اما برای تحلیل های بلندمدت یا مقایسه بین نمودارهای دیگر نمادهای معاملاتی انتخاب مناسبی است.
لاین چارت برای بررسی قیمت بدون نویز های ریز در بازار است، تا بتوان نگاهی ساده تر داشت.
چارت خطی انواع مختلفی در تحلیل تکنیکال دارد که عبارتند از:
در ادامه هریک از انواع نمودار خطی را بررسی می کنیم:
محبوب ترین چارت خطی، نمودار خطی با کلوز قیمت است، این نمودار فقط قیمت بسته شدن را در هر بازه زمانی به نمایش میگذارد. این مدل برای مشاهده جهت کلی بازار مناسب است، چون نوسانات کوتاه مدت را حذف میکند.
در چارت خطی با میانگین قیمت، میانگین از قیمت Open، High، Low و Close در هر بازه محاسبه شده و بر اساس آن خط رسم میشود. نتیجه آن نموداری روان تر است که کل حرکت قیمت در یک تایم فریم رو مورد بررسی قرار میدهد نه صرفا قیمت باز یا بسته شدن. بطور کلی میتوان گفت برای کسانی که حرکات قیمت برایشان مهم است این نمودار خطی بهتر است.
در چارت خطی با قیمت باز شدن، تمرکز روی قیمت باز شدن یا شروع تشکیل نمودار در هر تایم فریم است. در تحلیلهایی که بررسی واکنش بازار در ابتدای روز یا شروع سشنها اهمیت دارد یا نیوز تریدرها، استفاده از این مدل بهتر است.
کاربردهای نمودار خطی در تحلیل تکنیکال عبارت اند:
نحوه ترسیم نمودار خطی در تحلیل تکنیکال به این صورت است که نقاط مربوط به قیمت بسته شدن در هر بازه زمانی مشخص میشوند و سپس این نقاط با یک خط ساده به هم وصل میگردند.
برخلاف مدل های دیگر مثل شمعی یا میله ای، در این نمودار فقط قیمت نهایی هر کندل بررسی میشود و جزئیات درون بازه کنار گذاشته میشود.
نحوه تشخیص روند با استفاده از نمودار خطی در تحلیل تکنیکال بر پایه بررسی جهت حرکت قیمت بسته شده در هر بازه زمانی انجام میشود. وقتی قیمت بهصورت پشت سر هم بالاتر میرود، میتوان حرکت صعودی را تشخیص داد و در شرایطی که قیمتها کاهش پیدا میکنند، روند نزولی دیده میشود. همچنین میتوانید با استفاده از ترند لاین این کار را انجام دهید که در تمامی نمودارهای تکنیکال کاربرد دارد و مورد استفاده قرار میگیرد.
برای مطالعه درباره چارت کندل استیک میتوانید مقاله آن را در سیف بروکر مطالعه کنید.
در ادامه به مزایا نمودار خطی در بازارهایی مثل فارکس اشاره میکنیم:
بعد از بررسی مزایا نمودار خطی حال در موردی معایب این نمودار صحبت می کنیم.
نمودار خطی با وجود ظاهر ساده و سرعت در نمایش روند، محدودیت هایی دارد که بهتر است تریدر هنگام تحلیل به آنها توجه کند. این چارت بیشتر برای نمایش مسیر کلی قیمت مناسب است، اما در بررسیهای دقیقتر چالش هایی دارد. معایب نمودار خطی عبارتند از:
نمودار خطی یکی از انواع چارت در تحلیل تکنیکال است که فقط بر اساس قیمت بسته شدن رسم میشود و برای بررسی مسیر کلی بازار کاربرد دارد. در این مقاله با ساختار نمودار خطی، انواع مختلف آن، روش ترسیم، نحوه تشخیص روند و مقایسه با نمودارهای شمعی و میلهای آشنا شدیم. سپس مزایا و محدودیتهای آن را بررسی کردیم و در پایان با چند مثال عملی، کاربرد آن در تحلیل بازارهای مالی مثل فارکس، طلا و شاخص بورس توضیح داده شد. اگر به دنبال روشی ساده برای دیدن حرکت کلی قیمت هستی، این مدل میتواند شروع خوبی باشد.
امتیاز خود به این مطلب را ثبت کنید
دیدگاه شما بعد از تایید در سایت نمایش داده خواهد شد
نظرات حاوی الفاظ رکیک، توهین، شماره تلفن و موبایل، آدرس ایمیل، عقاید سیاسی، نام بردن از مسئولین و امثالهم تایید نمیشود.
هنوز کسی نظری ثبت نکرده!