نویسنده:
اگر میخواهید از استراتژی معاملاتی خود در فارکس کسب سود کنید، اما به حد کافی پول لازم را ندارید یا اگر هم میخواهید با مبلغی کم روی یک تریدر سرمایه گذاری کنید، کراد فاندینگ روشی است که برای شما مناسب میباشد. در این مقاله با تامین مالی جمعی و از مدلهای مختلف آن گرفته تا مزایا، چالشها، مراحل اجرا و معرفی پلتفرمهای معتبر داخلی و خارجی، آشنا میشویم.
کرادفاندینگ (Crowdfunding) در فارکس روشی است که در آن گروهی از افراد سرمایههای کوچک خود را برای حمایت از یک تریدر یا استراتژی معاملاتی جمعآوری میکنند و سپس مقدار سود و زیان به نسبت سهم هر سرمایهگذار تقسیم میشود. این سبک جمع کردن نقدینگی بیشتر از طریق پلتفرم های آنلاین انجام میشود؛ در آنجا صاحب استراتژی، ایده خود را در پلتفرم ثبت میکند و دیگران میتوانند با توجه به توضیحات آن استراتژی، تصمیم به سرمایه گذاری بگیرند.
این روش سرمایه گذاری که به اصطلاح تامین مالی جمعی نیز شناخته می شود بیشتر برای استارتاپها، پروژههای فرهنگی، نوآوریهای فناورانه و حتی امور خیریه کاربرد دارد، اما به تازگی بازارهای مالی نیز از این سبک استفاده میکنند.
در بازار فارکس 6 نوع مدل تامین مالی جمعی وجود دارد که عبارتند از:
در ادامه هر یک از مدل ها را بطور کامل بررسی می کنیم:
در تامین مالی جمعی از نوع پم (PAMM) سرمایه چندین سرمایهگذار در یک حساب معاملاتی تجمیع میشود و معاملهگر با کل سرمایه معاملات را انجام میدهد. سود و زیان به صورت درصدی بر اساس سهم هر سرمایهگذار تقسیم میشود.
این روش بسیار ساده است و سرمایهگذار هیچ کنترلی روی معاملات ندارد؛ فقط عملکرد معاملهگر تعیینکننده سود یا زیان است.
مدل MAM مشابه PAMM است، اما با این تفاوت که سرمایه هر شخص در حساب معاملاتی خودش باقی میماند. معاملهگر اصلی معاملات را به صورت گروهی روی همه حسابها اجرا میکند اما میتواند حجم معاملات را برای هر سرمایهگذار به صورت جداگانه تنظیم کند.
ام ای ام انعطاف بیشتری نسبت به PAMM دارد و برای کسانی که مایلاند سرمایهشان در حساب شخصی خودشان بماند، مناسبتر است.
در کپی تریدینگ، سرمایهگذار میتواند معاملههای معاملهگران موفق را روی حساب شخصی خود به صورت خودکار کپی کند. این روش بسیار محبوب است چون هر سرمایهگذار کنترل کامل بر حساب خودش دارد و میتواند هر زمان که بخواهد معاملهگر را تغییر دهد یا سیستم کپی را متوقف کند.
عملکرد معاملهگران و سابقه معاملات آنها شفاف و قابل مشاهده است.
در پراپ تریدینگ معاملهگر با سرمایه شخصی خود معامله نمیکند، بلکه ابتدا در آزمون یا چالش ارزیابی شرکت های پراپ فرم ثبت نام میکند و در صورت موفقیت، پراپ فرم به او سرمایه میدهد.
معاملهگر در صورت کسب سود، درصدی از سود را دریافت میکند و اگر ضرر کند، فقط حساب قطع میشود و سرمایه شخصی به خطر نمیافتد. این روش برای تریدرهایی که سرمایه کافی ندارند ولی مهارت بالایی دارند، بسیار مناسب است.
در این مدل، افراد به صورت مستقیم و بدون پلتفرم یا بروکر واسط، سرمایه خود را به یک معاملهگر میسپارند. این روش بیشترین ریسک را دارد چون معمولا بدون نظارت، قرارداد رسمی و شفافیت انجام میشود و احتمال سوءاستفاده، کلاهبرداری یا اختلاف بسیار بالا است.
بهترین مدل کرادفاندینگ در فارکس بسته به هدف افراد متفاوت است، اما به طور کلی برای سرمایهگذارانی که دانش معاملهگری ندارند، مدلهای کپی تریدینگ و سوشال تریدینگ بهترین گزینهاند؛ زیرا سرمایه در حساب شخصی باقی میماند، شفافیت بالا است و میتوان در هر زمان معاملهگر را تغییر داد. برای معاملهگرانی که مهارت بالایی دارند ولی سرمایه کافی ندارند، مدل پراپ تریدینگ مناسبترین است؛ چون با قبولی در آزمون شرکتهای تأمین سرمایه، میتوان با سرمایه آنها معامله کرد و درصدی از سود را دریافت کرد.
در مدلهای سنتی مثل PAMM و MAM مناسب سرمایهگذاران سنتی هستند که تمایل دارند مدیریت سرمایه خود را به معاملهگران حرفهای بسپارند، اما مدلهای غیررسمی و قراردادهای شخصی به دلیل نبود نظارت و شفافیت، پرریسکترین نوع کرادفاندینگ در فارکس محسوب میشوند.
دستورالعمل کرادفاندینگ مجموعهای از قوانین، ضوابط و شرایط است که توسط نهادهای مالی و نظارتی هر کشور تدوین میشود تا فعالیتهای تامین مالی جمعی (کرادفاندینگ) به صورت شفاف، منظم و تحت نظارت انجام شود. این دستورالعملها از حقوق سرمایهگذاران محافظت کرده و چارچوب قانونی برای کسبوکارهای جذبکننده سرمایه فراهم میکند.
صندوقهای کرادفاندینگ نوعی نهاد مالی یا سازوکار سرمایهگذاری هستند که منابع مالی را از تعداد زیادی سرمایهگذار خرد جمعآوری میکنند و سپس آن را به پروژههای مشخص، کسبوکارها، استارتاپها یا فعالیتهای اقتصادی (مثل معاملات فارکس، بورس، املاک یا فناوری) اختصاص میدهند. این صندوقها معمولا توسط پلتفرمهای تامین مالی جمعی مدیریت میشوند و تحت نظارت نهادهای مالی رسمی فعالیت میکنند.
در روش تامین مالی سنتی، سرمایهگذاری از طریق یک یا چند منبع محدود (مانند بانکها یا سرمایهگذاران بزرگ) انجام میشود که مبالغ قابلتوجهی را تامین میکنند، اما کراودفاندینگ یا تامین مالی جمعی بر اساس جمعآوری مبالغ کوچک از تعداد زیادی از افراد (عموما از طریق پلتفرمهای آنلاین) صورت میگیرد.
این روش برای پروژههای نوآورانه، استارتاپها یا کمپینهای اجتماعی مناسب است، در حالی که روش سنتی معمولا برای پروژههای بزرگتر با نیازهای مالی کلان به کار میرود. تفاوت اصلی بین این دو، در تعداد سرمایهگذاران و میزان مشارکت مالی هر یک از آنها است.
در جدول زیر برای هر نوع از مدل های کراد فاندینگ یک پلتفرم مناسب معرفی کرده ایم:
سبک کراد فاندینگ | محبوب ترین پلتفرم |
PAMM | حساب پم آلپاری |
MAM | حساب MAM آی سی مارکتس |
کپی تریدینگ | کپی تریدینگ بروکر اپوفایننس |
پراپ تریدینگ | پراپی |
برخی از مزیت های اصلی این روش عبارت اند از:
بعد از بررسی مزایا این روش حال در مورد معایب آن صحبت می کنیم.
در نگاه اول، کرادفاندینگ روش جذابی برای جذب سرمایه است، اما این روش بی دردسر نیست و گاهی پیچیدگی هایی در مسیر آن پدید میآید. مهم ترین مشکلات روش کراد فاندینگ شامل موارد زیر می باشد:
مهم ترین موارد قانونی مرتبط با اجرای کراد فاندینگ عبارتند از:
کراد فاندینگ فارکس روشی برای تامین مالی جمعی است که در آن سرمایه چند نفر روی یک معاملهگر یا استراتژی تجمیع میشود و سود و زیان به نسبت سهم بین آنها تقسیم میگردد. این روش مناسب افرادی است که یا سرمایه کافی برای معامله ندارند یا میخواهند روی تریدرهای حرفهای سرمایهگذاری کنند. در این مقاله با انواع مدلهای کرادفاندینگ مانند PAMM، MAM، کپی تریدینگ، پراپ تریدینگ و تفاوت آنها، مزایا، معایب، قوانین و معرفی بهترین پلتفرمها آشنا شدیم.
امتیاز خود به این مطلب را ثبت کنید
دیدگاه شما بعد از تایید در سایت نمایش داده خواهد شد
نظرات حاوی الفاظ رکیک، توهین، شماره تلفن و موبایل، آدرس ایمیل، عقاید سیاسی، نام بردن از مسئولین و امثالهم تایید نمیشود.
هنوز کسی نظری ثبت نکرده!