سیف بروکر
حساب پم در فارکس چیست؟ + تفاوت حساب پم (pamm) و کپی ترید

حساب پم در فارکس چیست؟ + تفاوت حساب پم (pamm) و کپی ترید

سیف بروکر
سیف بروکر
۱۴۰۳/۷/۲۶

حساب پم (PAMM) یا "Percent Allocation Management Module" مشابه صندوق‌های سرمایه‌گذاری است که در آن سرمایه‌گذاران پول خود را واریز می‌کنند و با مجموع پول‌های جمع‌شده، یک مدیر حساب شروع به معامله می‌کند. اگر شما سرمایه‌گذار حساب پم باشید، باید بدانید که در میزان سود و ضرر سهیم هستید، بنابراین باید صندوق‌های مناسبی را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنید. در این مقاله، حساب پم را به‌طور کامل برای شما شرح خواهیم داد.

حساب پم در فارکس چیست؟

حساب پم یک نوع صندوق سرمایه‌گذاری است که کاربران در آن پول‌های خود را واریز می‌کنند و طی یک دوره زمانی مشخص، یک مدیر حساب حرفه‌ای با مجموع پول‌ها معامله می‌کند. میزان مشارکت سرمایه‌گذار در سود و ضرر حساب پم، به میزان درصد سهم آن فرد از کل حساب بستگی دارد. مدیر حسابی که مسئولیت معامله با حساب پم را دارد، هیچ‌گونه دسترسی به برداشت پول‌ها ندارد و فقط می‌تواند با آن‌ها معامله کند. شما در بروکری که دارای حساب پم است، می‌توانید فهرست مدیران حساب را مشاهده کرده، نتایج آن‌ها روی حسابی که در دست دارند را ببینید و در نهایت به میزان دلخواه روی حساب سرمایه‌گذاری کنید. در تصویر زیر کامل نحوه کار حساب پم را متوجه خواهید شد.

حساب پم در فارکس
حساب پم یک صندوق سرمایه گذاری تجمیعی است.

دقت داشته باشید که شما نیز در میزان سود و ضرر سهیم هستید، اما بابت سودی که کسب می‌کنید، درصدی به‌عنوان حق‌الزحمه باید به مدیر حساب پرداخت کنید که به‌صورت خودکار از حساب شما کسر می‌شود.

نحوه کار حساب‌های پم

حساب پم یک ساختار کاملاً شفاف دارد که از دو گروه سرمایه‌گذاران و یک مدیر حساب تشکیل شده است. مدل کاری و سیستم حساب پم به شرح زیر است:

  1. مدیر حساب (Trader/Manager): فردی است که تجربه و مهارت کافی در معاملات دارد. این فرد یک حساب PAMM ایجاد کرده و سرمایه خود را در آن قرار می‌دهد.
  2. سرمایه‌گذاران: افرادی هستند که سرمایه خود را در حساب PAMM سرمایه‌گذاری می‌کنند. سرمایه‌گذاران به‌جای اینکه خودشان به معامله بپردازند، سرمایه خود را به مدیر حساب واگذار می‌کنند.
  3. تخصیص سرمایه: سرمایه‌گذاران می‌توانند بخشی از سرمایه خود را به حساب PAMM مدیر واگذار کنند. پس از آن، مدیر حساب با استفاده از این سرمایه‌ها معاملات انجام می‌دهد.
  4. تقسیم سود و زیان: سود و زیان حاصل از معاملات به نسبت سرمایه‌ای که هر سرمایه‌گذار در حساب PAMM گذاشته، بین آن‌ها و مدیر حساب تقسیم می‌شود.
  5. کارمزد مدیر حساب: مدیر حساب معمولاً یک کارمزد یا درصدی از سود را به‌عنوان پاداش برای مدیریت سرمایه دریافت می‌کند. این مقدار معمولاً از پیش تعیین شده و در توافقات اولیه مشخص می‌شود.

مزایای حساب pamm

اگر شما فرصت معامله کردن در بازار تبادل ارز خارجی یا فارکس یا تخصص آن را ندارید، حساب پم می‌تواند یک سرمایه‌گذاری نسبتاً مطمئن باشد؛ به‌شرط اینکه پول خود را در یک صندوق مناسب و متناسب با نیازهایتان سرمایه‌گذاری کنید. مزایا حساب پم عبارتند از:

  • یک فرد حرفه‌ای با پول شما معامله می‌کند؛
  • ریسک شما کاهش می‌یابد؛
  • همچنین زمانی برای ترید کردن صرف نمی‌کنید؛
  • می‌توانید پول خود را در چندین حساب مختلف قرار دهید تا ریسک شما به‌طور قابل‌توجهی کاهش یابد؛
  • امنیت پول و حساب شما توسط بروکر تأمین می‌شود؛
  • سیستم پم کاملاً شفاف است و همه تقسیم سودها، آمار و اطلاعات و... به‌صورت کاملاً خودکار توسط سیستم بروکر انجام می‌شود.

معایب حساب پم

معایب حساب پم مانند دیگر سرمایه‌گذاری‌هاست معایب حساب پم عبارتند از:

  • کنترلی روی سرمایه خود ندارید؛
  • سود و ضرر شما به فردی دیگر وابسته است؛
  • با سرمایه‌گذاری در حساب پم نمی‌توانید معامله کردن را بیاموزید و عملاً از چرخه بازار خارج می‌شوید.

میزان کارمزد در حساب پم

میزان کارمزد در حساب پم کاملاً به مدیر حساب بستگی دارد. کسی که مدیریت یک حساب را بر عهده می‌گیرد، ابتدا خودش مبلغی را وارد کرده و سپس برای سرمایه‌گذاری دیگران، قوانینی از جمله کارمزد را تعیین می‌کند.

تفاوت حساب پم و کپی ترید
حساب پم کارمزد بالایی ندارد و فقط هزینه توافقی که بین سرمایه گذار و معامله گر و هزینه های ترید دریافت می‌شود.

پس شما قبل از اینکه بخواهید روی یک حساب پم سرمایه‌گذاری کنید، ابتدا باید مشخصات حساب را ببینید و از میزان کارمزد مطلع شوید.

تفاوت حساب پم و کپی تریدینگ

حساب پم و حساب کپی تریدینگ هر دو در دسته سوشیال تریدینگ ها یا معاملات اجتماعی قرار می‌گیرند. تفاوت حساب پم و کپی تریدینگ در این است که شما در حساب کپی ترید، حسابتان را به یک معامله‌گر متصل کرده تا معاملات او با نسبتی که خودتان می‌خواهید در حساب شما کپی شود. اما حساب پم یک سرمایه‌گذاری جمعی است که شما هم پول خود را در یک صندوق واریز کرده و یک مدیر حساب با کل پول‌های جمع شده معامله می‌کند.

هنگام انتخاب مدیر حساب pamm به چه نکاتی دقت کنیم؟

انتخاب مدیر حساب پم یکی از مهم‌ترین کارهایی است که شما باید انجام دهید. دقت در این مرحله سبب می‌شود که سود و ضرر شما در آینده مشخص شود. نکات مهمی در این زمینه وجود دارد که در ادامه آن‌ها را آورده‌ایم:

سابقه عملکرد:

مدت زمان فعالیت: به سابقه عملکرد مدیر در یک بازه زمانی طولانی (ترجیحاً چندین سال) توجه کنید. این امر نشان می‌دهد که مدیر توانسته در شرایط مختلف بازار، موفق عمل کند.

ثبات عملکرد: به دنبال مدیرانی باشید که سوددهی پایداری داشته‌اند، نه آن‌هایی که فقط در دوره‌های کوتاه سود زیادی کسب کرده‌اند.

مدیریت ریسک:

حداکثر افت سرمایه (Drawdown): بررسی کنید که مدیر در گذشته چه میزان افت سرمایه را تجربه کرده است. این نشان می‌دهد که مدیر تا چه حد از ریسک کنترل شده استفاده می‌کند.

استراتژی مدیریت ریسک: مدیرانی که استراتژی‌های دقیق و تعریف‌شده‌ای برای مدیریت ریسک دارند، معمولاً انتخاب بهتری هستند.

سرمایه شخصی مدیر:

سرمایه خود مدیر در حساب: مدیرانی که سرمایه شخصی خود را در حساب PAMM سرمایه‌گذاری کرده‌اند، معمولاً انگیزه بیشتری برای مدیریت موفق حساب دارند.

سبک معاملاتی:

مدت زمان معاملات: بررسی کنید که آیا سبک معاملاتی مدیر با توقعات و نیازهای شما هماهنگ است (معاملات کوتاه‌مدت، میان‌مدت یا بلندمدت).

نوع استراتژی: به نوع استراتژی معاملاتی (مثل اسکالپینگ، سوئینگ تریدینگ، معاملات مبتنی بر تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال) که مدیر استفاده می‌کند، توجه کنید.

کارمزدها و شرایط مالی:

میزان کارمزد: بررسی کنید که مدیر چه مقدار کارمزد از سود شما دریافت می‌کند. این کارمزدها باید منطقی و منطبق با بازدهی حساب باشد.

حداقل سرمایه‌گذاری: مطمئن شوید که حداقل مبلغ سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای حساب PAMM با بودجه شما همخوانی دارد.

میزان سرمایه تحت مدیریت (AUM):

اندازه حساب: مدیرانی که حجم قابل‌توجهی از سرمایه را مدیریت می‌کنند، ممکن است نشان‌دهنده اعتماد بیشتری از سوی سرمایه‌گذاران باشند، اما بررسی کنید که آیا مدیریت این حجم سرمایه، بر عملکرد مدیر تاثیری گذاشته است یا خیر.

چطور می‌توانیم خودمان مدیر حساب پم شویم؟

اما اگر خود شما یک معامله‌گر حرفه‌ای هستید و می‌خواهید مدیر یک حساب پم شوید، وارد بروکر مدنظر شده، در بخش حساب پم، یک حساب به‌عنوان مدیر ایجاد کنید، مبلغی را باید خودتان در حساب بریزید و شرایطی را برای آن مشخص کنید.

انتخاب مدیر حساب پم
برای اینکه بتوانید یک مدیر حساب پم شوید باید ابتدا حساب خودتان را رشد دهید تا دیگران ترغیب شوند به حساب شما بپیوندند.

سپس معاملات خود را آغاز نمایید. سرمایه‌گذاران براساس نتایج معاملات شما، تصمیم می‌گیرند که در حساب معاملاتی شما سرمایه‌گذاری کنند یا خیر.

خلاصه مقاله حساب پم در فارکس

در این مقاله با کلیات و مدل عملکرد حساب پم در بازار فارکس آشنا شدید. این حساب به نوعی یک سرمایه‌گذاری جمعی است که در نهایت یک مدیر حساب حرفه‌ای با کل پول معامله می‌کند. کاربرانی که تخصصی در معاملات فارکس ندارند، می‌توانند از طریق سرمایه‌گذاری در حساب پم درآمد دلاری داشته باشند. دقت کنید که هر فردی که توانایی معامله‌گری حرفه‌ای را دارد، خودش نیز می‌تواند به عنوان یک مدیر حساب پم حساب PAMM ایجاد کند.

ثبت امتیاز مطلب

امتیاز خود به این مطلب را ثبت کنید

01234
45 / 4.5

دیدگاه کاربران

دیدگاه شما بعد از تایید در سایت نمایش داده خواهد شد