سیف بروکر
بروکر چیست در فارکس + انواع بروکر یا کارگزاری فارکس

بروکر چیست در فارکس + انواع بروکر یا کارگزاری فارکس

سیف بروکر
سیف بروکر
۱۴۰۳/۷/۲۵

بروکر به شرکت‌هایی در حوزه بازارهای مالی گفته می‌شود که معامله‌گران را به بازار متصل می‌کند. اولین قدم برای ورود به بازار فارکس ثبت نام در یک بروکر یا کارگزاری است. این شرکت ها به تریدر ها کمک می‌کنند تا با استفاده از لوریج بتوانند مانند بانک ها وارد معامله در فارکس شوند. کارگزاری ها به عنوان یک واسطه بین خریدار یا فروشنده فعالیت کرده و با دریافت کمیسیون یا اسپرد، سفارشات مشتریان را اجرا می‌کنند. برخی از مهم‌ترین بروکرهای آنلاین خدماتی چون حساب معاملاتی، لوریج (Leverage) و پلتفرم‌های معاملاتی را ارائه می‌دهند.

کارگزاری فارکس چیست؟

کارگزاری فارکس در واقع نام دیگر بروکر است که شما را به بازار ارزهای خارجی (Foreign Exchange) متصل می‌کند. این شرکت ها به معامله‌گران این امکان را می‌دهند تا جفت ارزهای مختلف مانند یورو/دلار یا پوند/دلار را خرید و فروش کنند. کارگزاری‌های فارکس باید دارای رگولاتوری معتبر از نهادهای نظارتی مانند FCA یا CySEC باشند تا از امنیت سرمایه مشتریان مطمئن شوند.

انواع بروکر در فارکس

کارگزاری‌های فارکس را می‌توان بر اساس نوع فعالیتشان و مدل اجرای معاملاتی که دارند در دسته‌بندی‌های مختلف قرار داد بیایید با هم مدل‌های مختلف بروکر را بررسی کنیم.

  1. بروکرهای مارکت میکر (MM): بروکرهای Market maker یا سازنده بازار عموماً طرف دوم معامله‌ی شما هستند؛ آن‌ها قیمت را تقریباً خودشان مشخص می‌کنند و زمانی که شما یک نماد را می‌خرید خودشان به شما آن را می‌فروشند و بالعکس. معمولا این بروکرها دارای اسپرد ثابت و قابل پیش‌بینی‌تر هستند اما دستکاری قیمت و عدم شفافیت در این بروکرها سبب شده که اعتماد به آن‌ها پایین بیاید همچنین مارکت میکرها به دلیل داشتن میز معاملاتی خطر ورشکسته شدن آن بالاتر است.
  2. کارگزاری‌های ECN: بروکرهای شبکه ارتباطات الکترونیکی (Electronic Communication Network) به معامله‌گران اجازه می‌دهند دسترسی مستقیم به بانک‌های بین‌المللی داشته باشند یعنی معاملات آن‌ها به صورت مستقیم به بانک‌ها و تامین‌کننده‌های مالی ارسال می‌شود، این کار سرعت اجرای معاملات را به شدت افزایش می‌دهد. اسپرد در بروکر ECN به صورت متغیر است و این شناور بودن سبب می‌شود تا اسپرد کمتری را تجربه کنید.
  3. بروکرهای STP: بروکرهای مستقیم از طریق پردازش یا بروکر stp که مخفف (Straight Through Processing) که عموماً دارای حساب‌های کلاسیک و استاندارد هستند، بدون دخالت در بازار شما را به ارائه دهندگان نقدینگی بزرگ یا همان استخرهای نقدینگی هدایت می‌کند سرعت اجرای معاملات در این بروکرها عموماً کمتر از بروکرهای ECN است.
  4. بروکرهای NDD: بروکرهای بدون میز معامله (No Dealing Desk)، کارگزاری‌هایی هستند که دارای حساب‌های استاندارد و ECN می‌باشند این برو کر‌ها نیز شما را بدون دخالت به استخرهای نقدینگی بازار متصل می‌کنند.
  5. بروکرهای DMA: بروکرهای با دسترسی مستقیم به بازار (Direct Market Access) به معامله‌گران دسترسی مستقیم به بازارهای مالی و تبادل اطلاعات با بسترهای تجاری حرفه‌ای ارائه می‌دهند. این نوع بروکرها معمولاً برای معامله‌گران حرفه‌ای و سرمایه‌گذاران نهادی مناسب هستند و امکانات پیشرفته‌ای را برای تحلیل و معامله ارائه می‌دهند.

تصویر زیر را برای درک بیشتر شما درباره انواع بروکر فارکس آورده‌ایم:

انواع بروکر فارکس
بروکر های STP و ECN زیر مجموعه بروکر های NDD و بروکرهای MM زیر مجموعه بروکرهای DD هستند.

انواع بروکرهای دیگر نیز وجود دارد که مورد استفاده زیادی قرار نمی گیرند.

برای اینکه بتوانید درباره فارکس اطلاعات بیشتری کسب کنید توصیه می‌کنیم مقاله فارکس چیست به زبان ساده سایت سیف بروکر را مطالعه کنید.

خدمات بروکرها شامل چه مواردی می‌شود؟

هر کارگزاری در رقابت با بروکرهای دیگر، سعی دارد تا بیشترین و بهترین خدمات ممکن را به کاربران ارائه کند. مهم‌ترین خدمات کارگزاری‌ها شامل موارد زیر است:

  1. پلتفرم معاملاتی: نرم‌افزاری که به معامله‌گران امکان می‌دهد تا به راحتی ارزها را خرید و فروش کنند، نمودارها را مشاهده کنند و تحلیل‌های فنی و بنیادی را انجام دهند. پلتفرم‌های معروف شامل (MetaTrader 4 (MT4)، MetaTrader 5 (MT5 و cTrader هستند.
  2. نرخ‌های خرید و فروش (Bid/Ask): بروکرها نرخ‌های خرید (Bid) و فروش (Ask) را برای جفت ارز های مختلف ارائه می‌دهند. تفاوت بین این دو نرخ، اسپرد (Spread) نامیده می‌شود و معمولاً منبع درآمد بروکرها است. هرچه اسپرد یا همان اختلاف بین نرخ خرید و فروش کمتر باشد بروکر مناسب تر است.
  3. دسترسی به بازار: بروکرها به معامله‌گران این امکان را می‌دهند که به نقدینگی بازار دسترسی داشته باشند و معاملات خود را اجرا کنند.
  4. اهرم مالی (Leverage): بروکرها ممکن است به معامله‌گران این امکان را بدهند که با استفاده از اهرم، مقدار بیشتری از یک ارز را با مبلغ کمتری خرید و فروش کنند. این می‌تواند سود و زیان را افزایش دهد، بنابراین باید با احتیاط استفاده شود.
  5. آموزش و تحلیل: برخی از بروکرها به معامله‌گران آموزش‌های رایگان، سیگنال‌های معاملاتی و تحلیل‌های بازار ارائه می‌دهند.
  6. حساب‌های مختلف: بروکرها معمولاً انواع مختلفی از حساب‌ها را برای نیازهای مختلف معامله‌گران ارائه می‌دهند، از جمله حساب میکرو، حساب استاندارد و حساب VIP.

فعالیت در فارکس بدون بروکر ممکن است؟

خیر، اگر بخواهید به صورت واقعی در فارکس معامله کنید، حتماً باید به یک بروکر قانونی متصل باشید تا امکاناتی مانند لوریج را از آن دریافت کنید.

فعالیت در فارکس بدون بروکر غیر ممکن است
بروکر متصل کننده شما به بازار مالی است و شما به تنهایی نمی‌توانید در فارکس به معامله بپردازید.

اما اگر بخواهید به صورت دمو و تستی فقط روی یادگیری تمرکز کنید، نیازی به داشتن بروکر نیست و شما این امکان را دارید که با دانلود پلتفرم متاتریدر، یک اکانت دمو از طریق شرکت MQL ایجاد نمایید.

ویژگی‌های بروکر معتبر چیست؟

اما حالا که با بروکر آشنا شدید، احتمالاً سوالتان این است که یک بروکر معتبر چه ویژگی‌هایی دارد که هنگام انتخاب باید در نظر داشته باشید. مواردی که در ادامه ذکر می‌کنیم مهم‌ترین فاکتورهای بروکر معتبر است:

  1. رگوله معتبر: بروکرها توسط سازمان‌های رگولاتوری نظارت می‌شوند. اگر می‌خواهید بروکرتان معتبر باشد باید حتماً رگوله های سطح بالایی را داشته باشد تا اطمینان حاصل کنید که تخلفی از آن سر نمی‌زند.
  2. شفافیت: شفافیت در ارائه مجوزها، مشخصات شرکت و همه جزییات بروکر یکی از مهم‌ترین فاکتورهای انتخاب بروکر معتبر است که عموماً در وب‌سایتشان منتشر می‌شود.
  3. امنیت سرمایه: بروکرهای معتبر پول کاربران را در حساب‌های جداگانه نگهداری، عموماً دارای بیمه هستند و کل بروکر نیز در مقابل نوسانات بازار بیمه شده است.

رگوله یکی از مهم ترین بخش هایی است که باید به آن توجه کنید برای مثال یک بروکر آفشور نسبت به بروکری که رگوله های معتبری مثل FCA دارد از اعتبار پایین تری برخوردار است.

چطور یک بروکر معتبر انتخاب کنیم؟

وقتی یک فهرستی از بروکرهای معتبر را یافتید، باید بروکری را انتخاب کنید که ویژگی‌های آن متناسب با خواسته‌ها و نوع استراتژی معاملاتی شما باشد. برای این انتخاب نیز فاکتورهایی وجود دارد که به شرح زیر هستند:

  • حساب‌های معاملاتی متنوع: بروکر شما باید دارای حساب‌های معاملاتی متنوع باشد تا بر اساس استراتژی که دارید بتوانید بهترین حساب را برای خود انتخاب کنید.
  • اهرم مناسب: داشتن اهرم معاملاتی مناسب کمک می‌کند تا کاربران بتوانند اهرم مد نظر و هماهنگ با استراتژی خود را انتخاب کنند.
  • هزینه‌های معاملاتی: هزینه‌های معاملاتی بروکر شما باید پایین باشد. بنابراین به میزان کمیسیون و اسپرد حساب‌ها توجه کنید.
  • پشتیبانی: بروکر باید دارای پشتیبانی 24 ساعته به زبان فارسی باشد تا هر مشکلی که دارید به سرعت برای شما برطرف شود.
  • گزینه‌های واریز و برداشت: کاربران ایرانی به بروکری نیاز دارند که روش واریز و برداشت ساده مانند ریالی یا ارزهای دیجیتال داشته باشد تا به دلیل تحریم‌ها در این زمینه با چالش مواجه نشوند.
  • سرعت اجرای معاملات: مهم‌ترین فاکتور در معاملات سرعت اجرای آن است. یک بروکر باید بیشترین سرعت اجرای معاملات را داشته باشد و ترید های شما را بدون لغزش در همان قیمتی که انتخاب کرده‌اید باز کند.
  • امکان خدمات رسمی به ایرانیان: بیشتر بروکرهای جهان به کاربران ایرانی خدمات نمی‌دهند، شما باید بتوانید بروکری را پیدا کنید تا به صورت رسمی امکان خدمات به ایرانیان را داشته باشد.
  • نمادهای معاملاتی: تعداد نمادهای معاملاتی باید در بروکر گسترده باشد و نمادی که مد نظر شماست باید برای معامله در دسترس باشد.
  • پلتفرم: بروکر شما باید دارای پلتفرم‌های معاملاتی حرفه‌ای مانند متاتریدر یا سی تریدر باشد تا ابزارهای معاملاتی مناسبی را در اختیار شما قرار دهد.

برای مشاهده مقایسه بروکرهای فارکس به لینک داده شده مراجعه کنید.

شکایت از بروکرها چگونه انجام می‌شود؟

اگر از خدمات بروکر خود راضی نیستید و اشکالی در آن مشاهده می‌کنید، می‌توانید شکایت خود را از طریق رگولاتوری بروکر پیگیری کنید. به همین دلیل است که باید رگوله بروکر کاملاً قوی و سطح بالا باشد، در غیر این صورت رگوله نمی‌تواند از حقوق شما در برابر بروکر دفاع کند.

خلاصه مقاله بروکر چیست

در این مقاله با بروکر آشنا شدید و فهمیدید که کارگزاری فارکس به شرکتی گفته می‌شود که با خدماتی که ارائه می‌دهد، امکان اتصال کاربران به بازار فارکس را فراهم می‌کند. کارگزاری انتخابی باید دارای مجوز و رگوله باشد، همچنین باید خدمات آن را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهید تا با مدل معاملاتی که انتخاب کرده‌اید همخوانی داشته باشد. بدون داشتن بروکر امکان اتصال به بازار وجود ندارد اما مسئله مهم انتخاب بروکر معتبر و قانونی است که به ایرانیان نیز خدمات بدهد.

ثبت امتیاز مطلب

امتیاز خود به این مطلب را ثبت کنید

01234
45 / 4.5

دیدگاه کاربران

دیدگاه شما بعد از تایید در سایت نمایش داده خواهد شد