بروکر آفشور (Offshore) به کارگزاری هایی گفته میشود مجوز فعالیت خود را از مناطق فراساحلی قرار دارند یا دفتری در این کشور ها تاسیس کرده اند. یعنی در کشورهایی که خارج از محدوده قوانین و مقررات بینالمللی هستند. برخی بروکرها برای اینکه تابع قوانین سختگیرانه جهانی نباشد، مجوزهای خود را از مناطق آفشور دریافت میکنند. ما در ادامه مزایا و معایب استفاده از بروکر آفشور و میزان اعتبار آنها را برای شما شرح خواهیم داد.
بروکر آفشور به کارگزاریهایی گفته میشود که مجوز فعالیت خود را از کشورهای با قوانین مالی آسان و خارج از حوزه نظارتهای بینالمللی دریافت کردهاند. این بروکرها به دلیل عدم نظارت کافی، ممکن است ریسکهای جدی از جمله کلاهبرداری و ورشکستگی برای معاملهگران داشته باشند. اگرچه این نوع بروکرها ممکن است مزایایی همچون لوریجهای بالا و دسترسی آسان به خدمات برای کاربران در کشورهایی با محدودیتهای مالی را ارائه دهند، اما عدم شفافیت در شرایط و قوانین، میتواند منجر به سوءتفاهمهایی درباره هزینهها و سیاستهای معاملاتی شود.
رگوله به مجوزی گفته میشود که بروکرها به عنوان مجوز فعالیت دریافت میکنند تا توسط یک سازمان قوی تحت نظارت باشند. این نظارت کمک میکند تا کاربران به عملکرد بروکر اطمینان کنند و مطمئن باشند که در صورت بروز تخلف، مرجعی برای رسیدگی وجود دارد.
اما چون رگولههای اصلی جهان قوانین سختگیرانهای دارند، بسیاری از بروکرها بخصوص کارگزاریهای تازه تاسیس یا آنهایی که میخواهند در مناطق خاص جهان فعالیت کنند، اقدام به دریافت مجوزهای آفشور میکنند. نمیتوان گفت که رگوله آفشور رگوله نیست، اما مشخصاً سطح آن بسیار پایینتر است و تفاوت اصلی در قدرت سازمان ناظر بر بروکرها است.
بروکرهایی که مجوز آفشور دارند معتبر هستند اما نظارت روی آنها بالا نیست. این بروکرها به دو دسته تقسیم میشود. دسته اول بروکرهایی هستند که فقط مجوز خود را از یک کشور منطقه آفشور دریافت کردهاند، سطح اعتباری این بروکرها پایین است. اما دسته دوم بروکرهایی هستند که مجوزهای معتبر دارند اما برای اینکه بتوانند به مناطق تحت تحریم مثل ایران نیز خدمات بدهند، یک مجوز آفشور نیز دریافت میکنند و خدمات به ایرانیان را با آن مجوز انجام میدهند.
استفاده از بروکرهای آفشور (Offshore Brokers) به دلیل مقررات کمتر و مزایایی مانند لوریج بالا ممکن است برای برخی معاملهگران جذاب باشد، اما معایب و ریسکهای جدی نیز دارد که باید به آنها توجه کرد. در ادامه به معایب اصلی بروکرهای آفشور اشاره میکنم:
برای بررسی اعتبار بروکرها چند راه پیش رو دارید؛ یکی اینکه رگوله آنها را بررسی کنید، باید به بخش قوانین خود سایت بروکرها مراجعه کنید، سپس لینکی که برای اعتبار سنجی گذاشتهاند و به سازمان رگوله آنها منتهی میشود را بررسی کنید.
اگر رگوله آنها مربوط به سنت وینست، گراندینها، کوک، سیشل، کیمن و به طور کلی مناطق آفشور باشد، قطعاً سطح رگوله پایین است اما اگر رگوله را از کشورهای اروپایی، آسیای شرقی یا آمریکا دریافت کرده باشد، قطعاً سطح رگوله آن بالاست. همچنین برای اعتبار سنجی یک بروکر میتوانید از سایتهایی چون WikiFx نیز استفاده نمایید.
در حال حاضر بیشتر بروکرهایی که میتوانند به ایرانیان خدمات بدهند یا مجوز اصلی خود را از مناطق آفشور دریافت کردهاند یا اینکه یک مجوز جداگانه آفشور دریافت کردهاند که شامل موارد زیر هستند:
در این مقاله با بروکر آفشور آشنا شدید، آفشور به بروکرهایی گفته میشود که مجوز خود را از مناطق فراساحلی دریافت کردهاند. در این مناطق مقررات مالی سختگیرانه نیست و به همین دلیل بسیاری از بروکرهای تازه تاسیس و بروکرهایی که میخواهند با کاربران ایرانی کار کنند، مجوز آفشور دریافت میکنند.
امتیاز خود به این مطلب را ثبت کنید
دیدگاه شما بعد از تایید در سایت نمایش داده خواهد شد